Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

FAQ’s Consultancy

De creditmanagement consultant richt zich op advies tot verbetering van de processen, procedures en de kwalitatieve en kwantitatieve bezetting binnen de creditmanagement afdeling van de klant. Het structureel en efficiënt verbeteren van de cashflow, zodat het werkkapitaal van een onderneming verbetert, de DSO verlaagt en de voorzieningen op debiteuren reduceert.

Binnen het kader van “Total Cost of Risks” ligt hierbij de focus op verbetering van de cash flow en verlaging van het debiteurenrisico. Deze kan tevens een onafhankelijk advies uitbrengen over de optimale prijs / kwaliteit combinaties van te gebruiken creditmanagement instrumenten. Het advies is onafhankelijk en is gebaseerd op professionele kennis van creditmanagement gekoppeld aan macro economische – of specifieke bedrijfsontwikkelingen.

Waarom heb ik consultancy nodig?

Er zijn meestal goede argumenten om extern advies in te huren, zoals: de benodigde (markt)kennis en ervaring ontbreekt in de eigen organisatie of u wenst een gedegen onafhankelijk advies inzake uw credit management beleid en processen.

Wat zoek ik bij een consultant?

Een consultant kan leverancier zijn van nieuwe of up to date kennis, hij kan bevestiging geven betreffende het gevoerde beleid, extra argumenten aanvoeren om wellicht een koers te wijzigen maar ook tegengas geven op beleidsontwikkelingen door een nieuwe kijk op de wereld.

Is een consultant objectief?

Een consultant zal zich te allen tijde objectief, onafhankelijk en integer op stellen. De consultant zal integer de vraag oppakken en een optimale oplossing voor de klant leveren.

Wat levert een consultant mij op?

Inhoud, eenvoud en resultaat is waar Consultancy voor staat: veel kennis, to the point en zonder poespas gericht toewerken naar een goed resultaat, waarbij vorderingen snel zichtbaar zijn. Een verbeterde cash flow, verlaging van het debiteurenrisico, positief werkkapitaal en transparante processen leiden er toe dat de organisatie op een gezonde en efficiënte wijze de toekomst in kan.

Is consultancy niet een dure oplossing?

Wees zo transparant mogelijk over de vraag waar het advies op is gebaseerd. Transparantie is de basis voor integriteit. Als deze voorwaarden zijn ingevuld dan kan de consultant zijn meerwaarde bewijzen en zal de organisatie de komende jaren op positieve wijze ondernemen. De consultant bewijst zich dus vaak nog jaren nadat het project is afgerond. Het is aan de klant om deze baten en kosten tegen elkaar af te wegen.

Wat is de meerwaarde van een VCMB-lid?

Binnen het VCMB hebben zich een groot aantal toonaangevende en kwalitatief hoogstaande aanbieders van credit management oplossingen verenigd. Juist door de jarenlange ervaring binnen Credit Management kan een VCMB-lid u, middels een gedegen inventarisatie, op elk gewenst niveau een kwalitatieve oplossing aangedragen.

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...