Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

FAQ’s Tussenpersoon

Een tussenpersoon onderzoekt welk Credit Managementproduct en welke aanbieder het beste past bij uw onderneming:

  • Informatie-inwinning
  • Kredietverzekering
  • Debiteurenfinanciering, al dan niet gecombineerd met verzekering.

Nadat de keuze voor het product is gemaakt, zal een tussenpersoon de optimale prijs-kwaliteitverhouding uitonderhandelen.

Een tussenpersoon zorgt voor een optimale start en begeleiding van de polis. Indien nodig, zal de tussenpersoon een presentatie verzorgen voor de medewerkers die gaan werken met de polis, zodat men volledig op de hoogte is van de spelregels/ mogelijkheden.

Indien de verzekeraar een afnemer geen of onvoldoende dekking geeft, kan een tussenpersoon hierover nadere informatie opvragen. Ook kan deze bij andere aanbieders informeren over hun oordeel over de afnemer. Als specialist op het gebied van Credit Management onderhoudt de tussenpersoon uitstekende contacten met alle marktpartijen.

Op gezette tijden zullen zij tezamen met de verzekerde het debiteurenrisico opnieuw beoordelen. Zoals dekkingsgraad, achterstallige posten, etc.

Ruim voor de contractvervaldatum van de polis zal een tussenpersoon de volledige markt in kaart brengen. De resultaten presenteren zij aan de hand van een overzichtelijke vergelijking, die een verantwoorde keuze mogelijk maakt.

Aan welke kant staat een tussenpersoon?

Tussenpersonen staan altijd aan de kant van verzekerde. Met een tussenpersoon kunt u elke moeilijke zaak bespreken alvorens deze voor te leggen aan de verzekeraar. U wilt immers zo lang mogelijk verantwoord zaken doen. Verzekeraars hebben meestal schadebeperking als uitgangspunt. Kortom, tussenpersonen kennen de mogelijkheden die het beste aansluiten bij de commerciƫle belangen van u als klant.

Hoe handelt een tussenpersoon bij incassozaken?

Tussenpersonen kunnen incassozaken overnemen en afhandelen met de verzekeraar. Ook kunnen zij uitstel van incasso regelen onder instandhouding van dekking. Als blijkt dat een dossier niet is gedekt (bijv. geleverd zonder kredietlimiet, te laat ter incasso overgedragen), dan kunnen zij een oplossing bieden.

Tussenpersoon & schadezaken

Een tussenpersoon kan schadezaken van u overnemen en verder afhandelen met de verzekeraar. Zij bemiddelen bij schadeafwijzingen en coulancevergoedingen.

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...