Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Game Chocolate Firm

Eindelijk Credit management in een heuse business game. In september 2015 is de creditmanagement Chocolate Firm-game van start gegaan. In de game die voornamelijk wordt gespeeld door studenten economie en marketing worden keuzes aan deze jong professionals voorgelegd waarvan de uitkomsten direct gevolgen hebben voor de winstgevendheid en groei van de “Chocolat Firm”. Wie levert na 5 spelrondes de meest gezonde onderneming af? Neem een kijkje: Game Chocolate Firm

Manage je eigen chocoladefabriek naar de top!

The Chocolate Firm is de meest moderne en complexe managementgame van Edumondo, welke in samenwerking met het VCMB is opgebouwd. De simulatie is geschikt voor hogere managers en laatste jaars studenten. Dit alles met een complexe en gedegen theoretische onderbouwing. Deelnemers ervaren concreet de consequenties als ze bijvoorbeeld de kwaliteit van de chocolade wijzigen. Blijven consumenten de chocolade dan nog kopen? Welke nieuwe markten boor ik aan? Hoe veranderen de kostenniveaus? En welke wijziging in de prijs moet dit hebben?

Strategie en feedback heeft extra aandacht gekregen in deze bedrijfssimulatie. Het marktmodel is opgedeeld in drie segmenten. Zo krijgen de studenten inzicht in de consequenties van de gekozen strategie en het gevoerde beleid. Per beslissingsgebied wordt aangegeven welke vragen studenten zichzelf moeten stellen om de juiste afweging te maken.

Op maat inzetbaar

De productiesimulatie is eenvoudig aan te kleden met aanvullende opdrachten om de focus binnen de simulatie te richten op een specifiek domein. Op deze manier kan ook een optimale aansluiting met het curriculum gerealiseerd worden.

De volgende onderdelen zijn o.a. in de Game verwerkt:

Resultaten:

•Post debiteuren
•Afschrijvingen
•Kengetal DSO

Beslissingen:

•Debiteurenbeleid

Opdrachten:

•Dispuut leverancier
•Betalingsvoorwaarde klant

Events:

•Flinke stijging aantal faillissementen verwacht
•Stijgend aantal faillisementen
•Aantal faillissementen daalt met bijna 26 procent in eerste halfjaar

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edumondo via info@edumondo.nl of het VCMB via info@vcmb.nl

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...