Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Hoe vermindert u de risico’s bij internationaal ondernemen?

De 5 grootste risico’s bij exporteren en meer dan 10 tips om ze tegen te gaan

Zakendoen in het buitenland is risicovol. Dat kan u ervan weerhouden om internationaal te gaan ondernemen. Toch biedt exporteren ook kansen om uw bedrijf te laten groeien. Wat moet u weten voordat u aan een buitenlandavontuur begint?

Waar u in Nederland uw klanten, de cultuur, de (zakelijke) gebruiken en de wet- en regelgeving goed kent, is dat in het buitenland wel anders. Daarom kunt u zich maar beter goed voorbereiden op internationale handel. In deze ePaper hebben we 5 risico’s van internationaal ondernemen op een rij gezet en krijgt u tips om deze onder controle te houden.

Exporteren of niet exporteren?

Dat is voor veel mkb’s vandaag de vraag. Het antwoord is niet voor elke onderneming even gemakkelijk te geven. We zetten nog even op een rijtje hoe de export in Nederland er uitziet.
Nederland staat op nummer 7 van de grootste exporteconomieën. Ongeveer een derde van het bruto binnenlands product wordt aan de export van goederen en diensten verdiend. Duitsland is onze grootste handelspartner binnen de EU, gevolgd door België en het Verenigd Koninkrijk. Buiten Europa is de VS onze grootste handelspartner. In de eerste helft van 2016 exporteerde Nederland voor 212 miljard euro aan goederen en diensten.

Het grootbedrijf levert de voornaamste inkomsten uit export. Toch speelt het mkb hierin ook een grote rol. Uit onderzoek van het CBS kwam naar voren dat: 46% van de inkomsten uit internationaal ondernemen afkomstig is van het mkb. Bijna twee op de drie mkb’s internationaal actief is. Het mkb globaal verantwoordelijk is voor ongeveer een vierde van de export naar de 12 belangrijkste bestemmingen.
De cijfers laten zien: Nederlandse export is succesvol in het buitenland. Toch zien vooral kleinere ondernemingen internationaal zakendoen als een obstakel. De kostprijs, alle formaliteiten en administratie schrikken hen af. Maar ook de risico’s van een buitenlands avontuur wordt vaak als remmende factor gezien.

Gelukkig zijn er manieren om u in te dekken tegen de risico’s van internationaal ondernemen. In dit ePaper focussen we op 5 voorkomende risico’s en geven we tips om ze te voorkomen. We laten ook zien wat u wél moet doen om van internationaal ondernemen een succes te maken. Leest u mee?

Bron : Graydon

Gerelateerde artikelen

Zorgen over geld? Praten helpt!

Zorgen over geld? Praten helpt!

Onze samenleving gaat er steeds meer vanuit dat mensen op eigen kracht hun leven vormgeven. Het oplossen van problemen valt daar ook onder. Mensen pra...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...