Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Inzicht in de risico’s bij het selecteren van nieuwe leverancier

Wanneer u met nieuwe leveranciers zaken gaat doen of een short list wilt samenstellen, dan wilt u deze leveranciers kunnen identificeren en beoordelen om zo een goed gefundeerde strategische selectie te maken. Zo voorkomt u schade en waarborgt u de continuïteit in uw supply chain (logistieke keten).

Weet met wie u zaken doet

Betrouwbare en actuele informatie is essentieel in het selectieproces van nieuwe leveranciers. De belangen en risico’s zijn simpelweg te groot om partijen ‘op hun blauwe ogen’ te vertrouwen. Op basis van de informatie van VCMB leden kunt u leveranciers identificeren (met wie doe ik precies zaken). Vervolgens kunt u de bijbehorende commerciële risico’s in kaart brengen en de kredietwaardigheid beoordelen. Verder kan de wederzijdse afhankelijkheid in kaart worden gebracht. Ook bij het beoordelen van een RFI of RFQ is dit belangrijke informatie die u mee kunt nemen in uw besluitvorming. Wanneer u te maken heeft met leveranciers in het buitenland dan speelt ook specifieke landeninformatie (economisch, sociale-politiek, commercieel) een rol en de specifieke risico’s die gepaard gaan met het zaken doen in een land.

Internationaal zaken doen

Met uitgebreide handels- en landeninformatie bent u in staat uw internationale leveranciers goed te evalueren en zo de commerciële risico’s volledig in kaart te brengen.

Start inkooptraject

Bij de start van een nieuw inkooptraject wilt u de mogelijke risico’s per leverancier en voor het gehele traject in kaart brengen om zo de juiste strategische keuzes te maken.

Risico order

In geval van een order bij een onbekende (internationale) leverancier of een order die cruciaal is voor de continuiteit in logistieke keten, is betrouwbare informatie over de kredietwaardigheid extra belangrijk.

Faillissement leverancier

Een faillissement van een leverancier kan zeer ernstige gevolgen hebben, zowel financieel als voor de continuiteit van uw projecten.

Controle over uw portfolio met leveranciers

Inzicht in uw leveranciersportefeuille geeft u controle over de logistieke keten en maakt duidelijk waar uw risico’s en kansen liggen. U verstevigt uw onderhandelingspositie en identificeert consolidatiemogelijkheden. Het geeft u de nodige informatie om uw supply chain (logistieke keten) goed te managen en de continuïteit van uw processen te waarborgen. De combinatie van uw eigen gegevens met de informatie van VCMB-leden, biedt u handvatten voor het maken van waardevolle analyses en managementrapportages, zoals een spend analyse, spend cube en spend control. Het stelt u in staat om uw inkoopdata om te zetten naar Business Intelligence en uw uitgaven op continue basis te controleren en beheersen.

Gerelateerde artikelen

Zorgen over geld? Praten helpt!

Zorgen over geld? Praten helpt!

Onze samenleving gaat er steeds meer vanuit dat mensen op eigen kracht hun leven vormgeven. Het oplossen van problemen valt daar ook onder. Mensen pra...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...