Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Tips voor ondernemers die je helpen om je tegen allerlei cybergevaren te beschermen

Maak back-ups.

En doe dit regelmatig. Bewaar de back-up op een veilige plek. Zo beperk je de schade als bijvoorbeeld door ransomware je bedrijfsdata gegijzeld wordt. Kijk hier voor stap voor stap uitgelegd hoe je een back-up maakt.

Draai updates direct.

Van al je software en op alle apparaten die je werknemers voor het werk gebruiken. Zo voorkom je dat virussen gebruikmaken van kwetsbaarheden in oude versies van programma’s. Het helpt om hiervoor automatisch updaten in te stellen.

Klik niet zomaar op bijlagen of links in e-mails.

Leer jezelf en ook je medewerkers valse e-mails te herkennen. Daarmee proberen criminelen zakelijke informatie te ontfutselen of malware op je computer en bedrijfsnetwerk te installeren. Hier vind je een aantal kenmerken waaraan je een valse e-mail kunt herkennen. Ook op de site van Fraudehelpdesk is veel informatie te vinden over bijvoorbeeld identiteitsfraude. Twijfel je? Neem dan contact op de instantie van wie de e-mail afkomstig lijkt. Gaat het mis? Meldt identiteitsfraude bij het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude en -fouten.

Bescherm de privacy van je klanten.

Je bent wettelijk verplicht persoonsgegevens te beveiligen. Met de Privacy Quick Scan kun je inschatten of je bedrijf bepaalde risico’s loopt. En zorg ook voor een privacyverklaring op je website. Maak hier eenvoudig deze privacyverklaring.

Gebruik niet zomaar openbare wifi.

Hoe handig ook, openbare wifi is niet veilig. Veiliger is om gebruik te maken van je databundel (3G of 4G verbinding). Maar dat kost geld en in bepaalde landen kunnen de kosten hiervoor snel oplopen. Daarom loont het om je te verdiepen in het gebruiken van een VPN-verbinding, zowel in Nederland als in het buitenland. Kijk op Veiliginternetten.nl voor meer informatie.

Zorg voor een veilige website.

Laat je website testen op kwetsbaarheden door een gespecialiseerd bedrijf. Op internet.nl kun je controleren of je website voldoet aan de laatste internetstandaarden. Dit geeft ook inzicht voor je systeembeheerder of de expert die de veiligheid gaat testen. Gebruik een beveiligingscertificaat, zeker als klanten via je site iets kunnen kopen en betalen.

Maak afspraken en train je medewerkers.

Zorg dat zij weten wat zij moeten doen en hoe zij dat moeten doen om cybercrime te voorkomen en dat zij weten hoe te handelen als het mis is gegaan.

Bron : Alertonline

Gerelateerde artikelen

Zorgen over geld? Praten helpt!

Zorgen over geld? Praten helpt!

Onze samenleving gaat er steeds meer vanuit dat mensen op eigen kracht hun leven vormgeven. Het oplossen van problemen valt daar ook onder. Mensen pra...

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...