Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

4 Opkomende Fintech-trends relevant voor elke ondernemer

Wees innovatief of blijf achter. 2018 raast door en de marktvraag naar FinTech is fel. FinTech verstoort de traditionele financiële dienstverlening, zoals: geldtransfers , leningen, mobiele betalingen, vermogensbeheer en fondsenwerving. Volgens Statista zal Transaction Value naar verwachting een jaarlijkse groei laten zien (CAGR 2017-2021 van 20,5 procent resulterend in een totaalbedrag van US $ 6,9 miljard in 2021.

Als ondernemer moet u in 2018 op deze fintech-trends letten.

1. Digitale portefeuilles met meerdere valuta’s

We hebben het allemaal meegemaakt. De stress van reizen en proberen uit te vinden waar je je geld kunt wisselen. Ga je naar de donker uitziende hoekcentrale in de muur, betaal je toptarieven op de luchthaven of breng je de eerste paar uur van je reis op zoek naar een plek om je uitwisseling te doen? Geen van de bovengenoemde. In die zin heeft de opkomst van bepaalde FinTech-bedrijven de verstoring van wisselkoerssystemen vergemakkelijkt, die tot voor kort uitsluitend werden beheerst door traditionele spelers.

 Over het algemeen hebben digitale portefeuilles een toename van het aantal gebruikers tot gevolg gehad, vooral omdat transacties eenvoudiger, sneller en veiliger zijn. Digitale portefeuilles slaan alle betalingsinformatie van een consument veilig en compact op, waardoor het niet meer nodig is om een ​​fysieke portemonnee mee te nemen. Dit is ook gunstig voor ondernemers gebleken, omdat het hen in staat heeft gesteld consumentengegevens te verzamelen en hun marketingstrategieëndienovereenkomstig aan te passen.

Een recent voorbeeld is CashDash , een mobiele app waarmee u vreemde valuta kunt kopen, verzamelen en retourneren. In tegenstelling tot de meeste digitale portefeuilles, vereist de app echter niet het gebruik van een ‘oude school’-creditcard.

2. Betalingen beveiliging vooruitgang met behulp van biometrie

Met een stijging van mobiele betalingen, komt de opkomst van de behoefte aan veiligheid. Consumenten willen zich veilig voelen, vooral als het gaat om hun transactiebeveiliging. We hebben een toename van account-hacking gezien bij zowel particulieren als grote organisaties, wat heeft geleid tot de vraag van de markt naar beveiliging en betere infrastructuur.

Met behulp van biometrische technologie voegt het een extra beveiligingslaag toe. Het wordt minder futuristisch en we zien het spelen in onze dagdagelijkse technologieën. Van bedrijven zoals SkyBiometry die gezichtsherkenningssystemen aanbieden, tot andere beveiligingshulpmiddelen zoals irisdetectie en vingerafdrukherkenning. Deze beveiligingslagen helpen consumenten zich veilig te voelen en hun financiën te beschermen terwijl ze deel kunnen uitmaken van de FinTech-revolutie. Biometrische technologie zal zeker de rechterhand van FinTechs worden in 2018.

Biometrie is met name handig als het gaat om het onthouden van ingewikkelde wachtwoorden voor mobiele betalingen of digitale portefeuilles. Dankzij de vooruitgang op het gebied van versleuteling en biometrie, kunt u uw duim vegen of uw iris scannen als u de volgende keer dat u uw smartphone wilt gebruiken om te betalen.

3. Cryptocurrencies

Cryptocurrencies zijn een vorm van digitale valuta die gebruikmaakt van blockchain-technologie en werkt in een gedecentraliseerd netwerkformaat. Blockchains, gedistribueerde digitale grootboeken die een groep transacties registreren in ‘blokken’ die met elkaar zijn verbonden met behulp van digitale sleutels, voeren de cryptocurrency-transacties uit.

Het belangrijkste idee van een gedecentraliseerd netwerkformaat is dat het individuen de mogelijkheid geeft om transacties peer-to-peer of rechtstreeks tussen elkaar te verifiëren en te beveiligen. Dit betekent dat in een blockchain-netwerk de informatie in elk blok wordt geverifieerd door meerdere bronnen, versleuteld en transparant voor iedereen. Hoewel Bitcoin de bekendste cryptocurrency is, zijn er nu duizenden opties om uit te kiezen. De toenemende populariteit van cryptocurrency heeft grote gevolgen voor ondernemers en ook voor de manier waarop zij zaken doen.

Initial Coin Offerings (ICO) is een van de belangrijkste trends waar ondernemers in 2018 nauwlettend op moeten letten. ICO is een alternatieve vorm van crowdfunding die buiten het traditionele financiële systeem is ontstaan ​​en heeft veel bedrijven en startups geholpen de benodigde financiering te krijgen om hun bedrijf te starten. ICO’s zijn evenementen die zich meestal uitstrekken over een of meer weken, waarbij iedereen nieuw uitgegeven tokens mag kopen in ruil voor gevestigde cryptocurrencies zoals Bitcoin. Initial Coin Offerings zijn onderdeel van de crypto-wereld die hier waarschijnlijk zal blijven.

De betrokkenheid van de overheid bij deze nieuwe crypto-wereld is echter onvermijdelijk. Veel centrale banken over de hele wereld zijn al begonnen met het uitvaardigen van regels en waarschuwingen met betrekking tot het gebruik van cryptocurrencies. Vooral de opkomst van ICO’s heeft de aandacht getrokken van effectencommissies die binnenkort de tokenverkopen regelen. Deze betrokkenheid kan twee effecten hebben: aan de ene kant beschermt het de consument tegen uitbuiting, aan de andere kant kan het innovatie in het veld vertragen.

4. Robo-adviseurs en geautomatiseerde vermogensbeheerdiensten.

Gaan financiële adviseurs dood aan het broeden? Het is misschien moeilijk om te concurreren met AI-aangedreven robo-adviseurs die digitaal financieel advies geven op basis van wiskundige regels of algoritmen. Robo-adviseurs zijn populairder geworden, omdat mensen op zoek zijn naar goedkope, geautomatiseerde investeringsmogelijkheden. Binnen enkele minuten kunnen robo-adviseurs een gepersonaliseerd portfolio opzetten en toegang bieden tot diensten voor vermogensbeheer, die voorheen alleen waren gereserveerd voor de zeer welgestelden.

Er zijn maar zoveel koffies die je kunt drinken om te concurreren met de efficiëntie, snelheid en het gemak van robo-adviseurs.

Voor nu zullen robo-adviseurs u helpen bij het beheren van uw portefeuille. Ze kunnen automatisch beleggingen selecteren en gediversifieerde portefeuilles bouwen voor hun klanten. Sommige robo-adviseurs zullen automatische transacties uitvoeren, waardoor de belastingdruk wordt verlaagd. Dus wie vertrouw je? De mens of de bot? Geen ruimte voor menselijke fouten, maar gaat dat vooraf aan de afhankelijkheid van … een robot?

Volgens het adviesbureau AT Kearney zal het beheerd vermogen van robo-adviseurs jaarlijks met 68 procent toenemen tot maar liefst $ 2.2 biljoen in de komende vijf jaar. Menselijke adviseurs hebben slechts “zoveel” lerend vermogen.

Zal AI hun menselijke tegenhangers uitbeelden? Het is slechts een kwestie van tijd voordat de robo-adviseurs meer taken overnemen. Met meer automatisering om in 2018 en daarna te komen, moeten adviseurs de top van hun spel hebben en nieuwe vaardigheden ontwikkelen, en ze zullen het snel moeten doen!

Laten we hopen dat ze geweldige interpersoonlijke vaardigheden hebben, een geweldige grap kunnen maken en een gemene espresso kunnen maken.

Bron: Entrepreneur

Gerelateerde artikelen

© 2019 VCMB Maatwerk software door Way2Web

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...