Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

6 Trends die de toekomst van betalingen beïnvloeden

Fintech onderging het afgelopen jaar een revolutie met de opkomst van crypto-activa: cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum domineerden financiële nieuwsuitzendingen en andere toepassingen van blockchaintechnologie worden onderzocht om verschillende elementen van financiën te stroomlijnen.

Omdat blockchain-technologie blijft filteren in de mainstream, is het belangrijk voor ondernemers om de effecten ervan op betalingen in het bijzonder in de gaten te houden. Hier zijn zes trends in fintech die klaar staan ​​om de manier waarop we betalen te veranderen – en betalingen te ontvangen.

 1. Overheidsregulering

Hoewel de populariteit van cryptocurrencies in 2017 heeft bewezen dat het potentieel heeft om mainstream-acceptatie te verwerven, heeft de volatiliteit van crypto-tokens gezorgd voor grote bezorgdheid bij financiële regelgevers over de hele wereld.

Internationaal hoofd van het monetaire fonds Christine Lagarde, bijvoorbeeld, heeft gezegd ” het is onvermijdelijk ” dat cryptocurrencies onder overheidsregulering zullen vallen. En de Securities Exchange Commission en de FBI, afgelopen december, begonnen hard te tuiten op duistere praktijken die verband hielden met het inzamelen van crypto-fondsen.

Bovendien hebben topambtenaren van het World Economic Forum hun bezorgdheid uitgesproken over de technologie. En de Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, gaf aan dat de regulering zou zijn gericht op markten die deelnemen aan illegale activiteiten, hoewel Mnuchin niet nader heeft ingegaan op wat een dergelijke regulering van cryptomarkten zou kunnen inhouden.

2. Blockchain P2P-transacties

Hoewel de huidige populaire crypto-activa het moeilijk hebben om als betrouwbare betaalmethode te functioneren vanwege hun volatiliteit, probeert een nieuw soort cryptocurrencies genaamd stablecoins dit probleem op te lossen. Door complexe economische modellen te gebruiken om vraag en aanbod te beheren of door hun tokens te verzilveren met activa uit de echte wereld, creëren deze startups stabiele en betrouwbare crypto-platforms.

Omdat sommige van de meer veelbelovende spelers op dit gebied van tokens meer grip krijgen, verwachten dat cryptocurrencies in de nabije toekomst zullen worden geaccepteerd als salaris en algemene betalingen. Met alle snelheids- en beveiligingsvoordelen die crypto biedt, zal het moeilijk zijn om de impact te negeren die stablecoins op financiële markten zullen hebben.

3. Cryptocurrency-gebruik door zowel consumenten als bedrijven

Bitcoin en Ethereum hebben een totaal marktvolume van ongeveer $ 500 miljard dollar. Er zijn echter zeer beperkte manieren waarop mensen cryptocurrency kunnen besteden, omdat de meeste verkopers ze gewoon niet accepteren. De ontwikkeling van blockchain bevindt zich nog in een vroeg stadium en veel van de benodigde tools en infrastructuur bestaan ​​gewoon nog niet.

Een op Silicon Valley gebaseerde blockchain-startup met de naam OPEN Platform lost dit probleem op door een applicatie-programmeerinterface (API) te maken om applicatieontwikkelaars in staat te stellen verbinding te maken met de API van OPEN en cryptocurrency meteen te accepteren, zonder dat er technische kennis vereist is.

Net zoals Stripe creditcardbetalingen vereenvoudigt voor verkopers met een eenvoudig te implementeren API, heeft OPEN tot doel om betalingen via de blockchain te vereenvoudigen.

4. Generatie Z-vriendelijk

Accenture voorspelt dat Gen Z tegen 2020 meer dan 40 procent van de Amerikaanse klanten zal uitmaken . Naarmate financiële instellingen beginnen om te gaan met een generatie die nooit eerder dan Google en het internet bekend is geweest, zou het niet verrassend zijn dat de betalings- en banksector beginnen te verschuiven op een manier die vriendelijker is voor de jongere generatie.

Een van de belangrijkste eisen van Gen Z is gebruikerservaring, waardoor UX-ontwerp uiterst waardevol is voor bedrijven die concurreren om de aandacht van deze nieuwe generatie. De leden zien de klantervaring als de belangrijkste onderscheidende factor tussen concurrerende bedrijven, waardoor eenvoudige betalingstransacties belangrijker dan ooit worden.

5. Mobiele betalingen

Mobiele betalingen zijn immens populair geworden, met platforms als Venmo die money transfers heel eenvoudig maken. Meer bedrijven springen in de strijd en smeken om financiële oplossingen aan te bieden waarmee mensen goederen kunnen betalen, een andere kunnen betalen of facturen kunnen splitsen zonder lang te moeten wachten op geldoverdracht.

6. Het internet der dingen

Een ander recent modewoord, het internet of things ( IoT ), beschrijft de integratie van apparaten thuis, in het openbaar en in winkels, met behulp van internet. Deze integratie maakt gecentraliseerde controle van een verscheidenheid aan elementen in een omgeving mogelijk, evenals de mogelijkheid om gemakkelijk in elk element te communiceren.

Terwijl het IoT populairder wordt in huizen in het hele land, verwachten bedrijven dat bedrijven het voorbeeld van Amazon zullen volgen: “Als je iets wilt kopen, vertel het dan aan Alexa.” Dit betekent het internet van dingen gebruiken voor eenvoudige en eenvoudige betalingen – en meer en meer aansluiten op de nieuwe trends in fintech.

Bron: Entrepreneur

Gerelateerde artikelen

© 2019 VCMB Maatwerk software door Way2Web

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...