Fintech bedrijf Onguard is een van de meest succesvolle Nederlandse softwarebedrijven

Onguard wordt derde in jaarlijkse ranking van de meest succesvolle onafhankelijke Nederlandse product softwarebedrijven

Amsterdam, 2 november 2018 – Onguard, het fintech bedrijf dat zich toelegt op het order to cash-proces, sleepte tijdens de zevende editie van de Main Software 50 Awards de derde prijs voor meest succesvolle softwarebedrijf in de wacht. Onguard realiseerde een indrukwekkende omzetgroei van maar liefst 50 procent in een jaar tijd. Dit betreft zowel autonome groei, als groei door acquisitie. Overige resultaten uit de Main Software 50 laten zien dat Nederlandse softwarebedrijven sterk groeien. De gemiddelde groei van deelnemende bedrijven aan de Main Software 50 is 22 procent. 

Focus op de toekomst

Het award winnende softwarebedrijf Onguard biedt een volledig geïntegreerd platform van software-oplossingen. Dit platform zorgt ervoor dat het hele order to cash-proces efficiënter en effectiever ingevuld wordt en ook een bijdrage levert aan een duurzame klantrelatie. Volgens CEO Bert van der Zwan is het aanbieden van het gehele platform een van de succesfactoren van Onguard: “We zijn erg trots op deze mooie derde plek. De afgelopen twee jaar zijn we van het alleen aanbieden van credit management software uitgebreid naar het faciliteren van de gehele order to cash-chain. Doordat we nu veel meer nieuwe functionaliteiten op ons platform aanbieden, zien we dat we blijven groeien. Deze award is dan ook een bevestiging van onze nieuwe koers en een kroon op het werk dat we als team leveren.”

De focus ligt binnen Onguard op het optimaliseren van de klantbeleving en verdere internationale groei. De oriëntatie en inzet van de nieuwste technologieën horen daarbij. “Het is natuurlijk niet zo dat we de nieuwste technologieën inzetten om ze in te zetten”, vertelt Van der Zwan. “We kijken kritisch of het echt past bij onze klanten. Momenteel oriënteren we ons bijvoorbeeld op het gebruik van blockchain en op de toepassing van Artificial Intelligence binnen de software. Wanneer we dit toepassen, is het mogelijk om tijdens een risicoanalyse betaalgedrag goed te voorspellen. Op deze manier blijven we inspelen op de laatste technologieën en behoeften van onze klanten en is het mogelijk om zowel nationale als internationale groei te realiseren.”

Main Software 50 awards


De software industrie is een belangrijke motor voor innovatie en groei van Nederlandse bedrijven. Main Capital Partners organiseerde de Main Software 50 dit jaar voor de zevende keer, met als doel de Nederlandse software sector beter zichtbaar te maken. De Main Software 50 komt tot stand uit een weging van verschillende soorten omzet, zoals: omzet groei, grootte, cloud omzet en omzet gegenereerd door partners. De belangstelling voor de awards vanuit de media, het bedrijfsleven en investeerders wordt ieder jaar groter.
Noot voor de redactie: bijgevoegd vindt u een foto op hoge resolutie van alle awardwinnaars (vlnr: Bert van der Zwan (Onguard), Gijs Geurts (Workstreampeople), Alexander de Ruiter (OBI4wan), Paul Becker (Speakap) en Michiel Chevalier (Nmbrs)) 

Over Onguard
Onguard is de afgelopen ruim 25 jaar uitgegroeid van een specialist in credit management software naar een marktleider in innovatieve oplossingen op het gebied van order to cash. Het geïntegreerde platform zorgt ervoor dat alle processen in de order to cash keten optimaal op elkaar zijn aangesloten en kritische data gedeeld kan worden. Intelligente tools die naadloos op elkaar zijn aangesloten en samen overzicht en controle in het betalingsproces bieden, en daarnaast bijdragen aan een duurzame klantrelatie. Gebruikers in meer dan 50 landen wereldwijd zetten het Onguard platform dagelijks in voor succesvol management en tastbare resultaten in order to cash en credit management. Lees meer op: http://onguard.com/nl