Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Meer positieve dan negatieve sectoren

Bedrijven in de metaal- en bouwsector lopen wereldwijd het grootste risico om failliet te gaan. Hun risiconiveau wordt beschouwd als ‘kwetsbaar’. Desondanks is het risico voor de bouwsector in Amerika bijgesteld van medium naar laag. Dit is een opmerkelijke verandering waaruit blijkt dat de sector de crisis van 2008 eindelijk achter zich heeft gelaten. Bedrijven in de agrifood- en chemiesector lopen het minst kans op faillissement. Zo blijkt uit de laatste Macroeconomic, Country Risk and Global Sector Outlook van Euler Hermes.
In totaal heeft 24% van de sectoren in de 72 onderzochte landen een solide basis. 49% laat tekenen van zwakte zien en 26% heeft te kampen met structurele zwakte of verwacht een crisis.

Wereldwijd beeld: meer positieve sectoren dan negatieve

Het economisch herstel werkt eindelijk door naar de verschillende sectoren op wereldwijd niveau. Voor het eerst sinds vorig jaar werden meer sectoren positief bevonden dan negatief: 24 sectoren ten opzichte van 21 sectoren. Desondanks zijn er twee minder positieve ratings dan vorig kwartaal.

Opkomende economieën blijven achter

Het verschil tussen de gevestigde economieën en de opkomende wat betreft verwachte faillissementen is groot. Zo wordt verwacht dat faillissementen in de verschillende sectoren in Europa zullen dalen (-20% in Nederland, -18% in Spanje), terwijl de opkomende economieën te kampen krijgen met een stijging: Rusland +30%, Brazilië +12% en Turkije +10%.

Vooruitzichten Griekenland somber

De introductie van de capital controls in Griekenland heeft zijn weerslag gehad op de sectoren. Deze maatregelen alleen hebben geleid tot vijf negatieve ratings, een kwart van het totaal aantal negatieve ratings. Chemie, IT services en Computer zijn bijgesteld van gemiddeld naar kwetsbaar. Retail en machinerie en equipment zijn van kwetsbaar naar hoog risico bijgesteld. Dit houdt in dat Griekenland geen enkele sector meer in de lage of medium risicobeoordeling heeft. Na zeven jaar verwachte toename van de faillissementen wordt ook dit jaar weer een stijging van 10% verwacht.
Het volledige onderzoeksrapport kunt u downloaden op Economische trends.

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...