Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Jaarrekening deponeren uitsluitend digitaal

Wat is er veranderd?

U kunt uw jaarrekening alleen via SBR (Standard Business Reporting) of online service (laten) deponeren bij de Kamer van Koophandel.

Voor wie?

Rechtspersonen
Financieel intermediairs
Softwareleveranciers

Wanneer?

De wijziging is ingegaan vanaf boekjaar 2016.

Digitaal met system-to-system aanlevermethode

Het inrichten van de bedrijfsadministratie volgens SBR zorgt voor efficiënt hergebruik van gegevens. Zo kunnen de verschillende rapportages, zoals jaarrekeningen, (deels) geautomatiseerd worden samengesteld en verzonden. Er is daarbij minder kans op fouten.

Hoe werkt digitaal deponeren met SBR?

Voor SBR heeft u financiële software nodig die geschikt is om uw administratie in te richten en om rapportages zoals jaarrekeningen te maken. Een financieel softwarepakket met SBR labelt alle gegevens in uw boekhouding. De software haalt automatisch de noodzakelijke gegevens uit de boekhouding en zet deze klaar. Vervolgens kan de ondernemer de jaarrekening met een digitaal certificaat verzenden naar Digipoort. Bekijk de demo van KvK digitaal deponeren

Is het deponeren van de jaarrekening met SBR verplicht?

Het deponeren van de jaarrekening kan op verschillende manieren. SBR is één van de mogelijkheden. Vanaf boekjaar 2016 is digitaal deponeren verplicht en is op papier aanleveren niet meer mogelijk. Bekijk uw mogelijkheden.

De komende jaren breidt SBR zich steeds verder uit. Niet alleen het aantal en de soorten berichten nemen toe, ook het aantal organisaties waaraan via SBR kan worden aangeleverd neemt toe.

Hoe veilig is digitaal deponeren?

Het aanleveren van SBR-rapportages gaat via Digipoort. Dit is een systeem van de Rijksoverheid waarmee u op een veilige en betrouwbare manier gegevens kunt uitwisselen. Lees meer over de veiligheid van Digipoort.

bron: Ondernemersplein en KvK

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...