Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Manifest Schuldenvrij en reactie Tweede Kamer

In oktober 2017 heeft Jesse Frederik een manifest opgesteld: Maak Nederland Schuldenvrij. Jasper van Dijk (SP) heeft vragen gesteld aan de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Minister van Justitie & Veiligheid over het Manifest Schuldvrij! en incassobureaus die te snel naar de rechter stappen (ingezonden 20 oktober 2017). Deze week heeft Staatssecretaris Van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), mede namens de Minister voor Rechtsbescherming, de vragen van Van Dijk beantwoordt.

Reactie Kabinet

Het kabinet onderschrijft het belang van het terugdringen van het aantal mensen met problematische schulden en de noodzaak voor een effectievere hulpverlening, maar kiest voor een andere uitwerking. Lees de reactie van het Kabinet

Manifest maak Nederland Schuldenvrij

Drie miljoen keer belde vorig jaar een deurwaarder aan; meer dan 1 miljoen keer werd er beslag gelegd op loon, uitkering of bankrekening; 28.000 keer werd water of elektriciteit afgesloten; en 8.000 keer werd een huis ontruimd.

Armoede in Nederland, dat is steeds vaker een stapel ongeopende post. Eigen schuld of dikke pech: een schuld is zo gemaakt. En eenmaal in de schulden kom je er bijna niet meer uit. Schulden groeien door boetes en rente uit tot astronomische bedragen, mensen verliezen het overzicht, sluiten de gordijnen en hopen dat het weggaat.

In het manifest worden 5 aanbevelingen gedaan aan de landelijke politiek:

1. Stop met het beboeten van armoede
2. Stop de wanpraktijken bij incassobureaus
3. Heroverweeg de marktwerking voor deurwaarders
4. Zorg voor samenhang: geef de overheid één gezicht
5. Bied meer mensen een perspectief op een schuldvrij bestaan

Lees het gehele manifest

Bron: De Correspondent en Tweede Kamer

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...