Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Prioriteit voor digitalisering civiel

De Rechtspraak geeft de komende tijd de hoogste prioriteit aan digitaal procederen in handelsvorderingen met verplichte procesvertegenwoordiging. Dit zal naar verwachting eind 2018 landelijk worden ingevoerd. Dit heeft de Raad voor de rechtspraak vandaag besloten. De digitalisering op het terrein van straf, gaat volgens planning door. Op het terrein van toezicht is in november 2017 de landelijke invoering van digitaal werken in bewindszaken gestart. Deze loopt volledig door in 2018.

De complexiteit van de digitalisering en de financiële situatie per 2018 noodzaken ons helaas de invoering van digitaal procederen in reguliere vreemdelingenzaken te vertragen. Ook de start van de pilot schuldsanering (WSNP) is afhankelijk van de beschikbare financiële middelen. Deze temporisering geeft ook ruimte om de komende periode de technische keuzes tegen het licht te houden. De digitale systemen voor handelsvorderingen met verplichte procesvertegenwoordiging en vreemdelingen regulier zullen zoveel mogelijk in de periode 2018-2019 worden opgeleverd. De planning daarna leidt tot een vertraging van minimaal een jaar.

Transformatie

De digitalisering vraagt om een transformatie van de hele juridische sector. Die is noodzakelijk om de rechtspraak ook voor de toekomst toegankelijk en betaalbaar te houden. De Rechtspraak gaat dan ook onverminderd door met de modernisering.

Voortgang straf, toezicht, civiel en bestuur

De digitalisering op het terrein van straf, gaat volgens planning door. Op het terrein van toezicht is in november 2017 de landelijke invoering van digitaal werken in bewindszaken gestart. Deze loopt volledig door in 2018.

De landelijke invoering van digitaal procederen in handelsvorderingen met verplichte procesvertegenwoordiging en vreemdelingen regulier loopt vertraging op, maar kan naar verwachting in de periode 2018-2019 worden gerealiseerd. De planning daarna leidt tot een vertraging van minimaal een jaar.

Innovatie stopt niet na de digitalisering van de procedures, maar krijgt een permanent karakter binnen de Rechtspraak. Vanaf 2018 doet de Rechtspraak dit niet langer in de vorm van het programma KEI, maar als onderdeel van een permanente organisatie voor vernieuwing en digitalisering.

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...