Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Rechtspraak gaat digitaal, plan 2015-2020

Het Meerjarenplan geeft uitvoering aan de Agenda van de Rechtspraak 2015-2018. Belangrijke punten uit dit plan zijn investeringen in de modernisering van de behandeling van zaken door digitalisering van de procedure en investeringen in handhaving en versterking van de kwaliteit van het rechterlijke werk, in het bijzonder door het verder ontwikkelen van en werken met professionele standaarden

Het programma KEI

Online bankzaken regelen, aangifte doen, een vakantie boeken: het is allemaal heel normaal. De Rechtspraak gaat ook online: in 2020 kunnen burgers, bedrijven en overheden hun rechtszaak digitaal starten en volgen. Er gelden heldere termijnen en zaken duren niet langer dan nodig. De voorbereiding en nabehandeling van de zitting worden plaats- en tijdonafhankelijk verricht.

Met het programma KEI (Kwaliteit en Innovatie) worden belangrijke doelstellingen van de Agenda van de Rechtspraak gerealiseerd: de digitalisering en vereenvoudiging en daarmee de gewenste versnelling en toegankelijkheid van rechtspraak. Zonder het programma KEI zijn deze doelstellingen niet te realiseren. Het programma KEI heeft daarom hoge prioriteit en de Rechtspraak zet alles op alles om het programma goed en op tijd te realiseren.

Belangrijke doelen van het programma KEI zijn:

  • Door eenvoudiger, landelijk uniforme processen worden doorlooptijden van rechtszaken korter.
  • De rechter krijgt meer tijd voor de behandeling van de complexe zaken.
  • Nieuwe IT ondersteunt medewerkers en externe partijen op efficiënte en gebruikersvriendelijke wijze en verbetert de toegankelijkheid van rechtspraak.

Bron: Rijksoverheid

Gerelateerde artikelen

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...