Creditmanagement gaat voor de beker! Een terugblik op een geslaagde ALV & HR wedstrijd

Te midden van deze Oranjekoorts mochten wij op 4 juli elkaar op het complex van de KNVB treffen. Het KNVB Campus te Zeist! Ditmaal staken wij de ALV in een sportief jasje, om de combinatie te vinden met sprekers uit andere competities om ons te inspireren! Met Bertine van Roozelaar, Directeur Support AFAS, en Mary Kok-Willemsen, oprichter van vrouwenvoetbal in Nederland en professioneel coach bleek dit uit de reacties aardig gelukt. We nemen je even kort mee in een kleine terugblik en sommen een aantal highlights op.  

1e helft: De ALV 

We trapte af met de formaliteiten. Nader het bestuur toelichting gaf op de verschillende verslagen en activiteiten kwamen de aankomende evenementen aan bod. 26 September wordt er flink ingezoomd op ontwikkelingen binnen het innovatie domein. ‘Innovatief zijn’ in jouw bedrijfsvoering vliegt overal om de oren, maar wat verstaan we hieronder, welke ontwikkelingen spelen met welke toepassing binnen ons vakgebied? Vanuit het Evoluon te Eindhoven ontdekken we samen met verschillende sprekers de mogelijkheden en toepassing van robotprocessing, synthetic data en artificiële intelligentie.   

Om door te pakken op dit laatste onderwerp mogen we gezamenlijk uitkijken naar de Credit Expo, waar artificiële intelligentie in creditmanagement centraal zal staan. Ook dit jaar wordt er een mooie lunch georganiseerd in de Grote Zaal en zal een inspirerende spreker om 15:30 namens de VCMB ons inspireren!  

Heb jij ideeën als het gaat om goede sprekers rondom data, innovatiekracht en/of artificiële intelligentie? Die horen we natuurlijk erg graag. Neem contact op met Ingrid of een van deze bestuursleden.  

2e helft: Young Talent Event  

Na rust was AFAS aan zet om ons mee te nemen in de strategie en visie van AFAS om personeel aan te trekken en te behouden. Bertine van Roozelaar gaf een waardevol kijkje in de strategische keuken van het familiebedrijf, dat in 2023 voor de derde keer op rij verkozen is tot beste werkgever van Nederland, en zelfs tot de beste werkgevers van Europa behoort.

Vertrouwen en belang van cultuur  

Bertine sprak over het vertrouwen hebben in elkaar en gaf concrete voorbeelden hoe het bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid van medewerkers zelf is om wel/geen verlof te nemen. Daar waar dit in veel organisaties door een leidinggevende goedgekeurd moet worden, gaat AFAS ervan uit dat haar medewerkers zelf verantwoordelijke keuzes maken.  

Ook het belang van een ‘duidelijke’ bedrijfscultuur kwam in de wedstrijd. Het klinkt zo simpel, maar krijg het maar eens voor elkaar. Een duidelijke bedrijfscultuur zorgt voor een duidelijk beeld waar een medewerker zich wel/niet in kan herkennen. Als de cultuur niet duidelijk is, kan de identificatie niet plaatsvinden. Deze bedrijfscultuur is gestoeld op waarden en behoeften van het personeel. Zo is AFAS in staat een inclusieve strategie te realiseren en borgen. En hoe meet je het succes hiervan? Ook daar gaf AFAS antwoord op, waarbij de impact van medewerkers zelf hoog op het prioriteitenlijstje staat. Want je kan nog zoveel expertise hebben, maar als je dat niet deelt, zal de wereld het nooit weten.  

Gezien we deze middag leerde dat je maar maximaal 55 minuten productief kan zijn mochten we van Mary Kok-Willemsen direct van de ‘bank’ af. Mary, oprichter van het vrouwenvoetbal in Nederland, voormalig manager/coach van FC Twente Vrouwen en overgevlogen vanuit haar huidige coachingsopdracht in Saudi-Arabië maakte glashelder hoe belangrijk het is om je spelers (medewerkers) een ‘perspectief’ te geven. Met haar manier van spreken en inspirerende verhaal die met een flinke dosis humor werd gebracht wist ze ons als bestuur en de zaal te bereiken met waardevolle inzichten die wij mee kunnen nemen om personeel gemotiveerd en gestimuleerd te houden.  

3e helft: Netwerken

Na deze succesvolle 2e helft begon de laatste helft: het netwerken en borrelen. En wat hebben we genoten van het frisse KNVB complex waar maximaal presteren, vitaliteit en motivatie vanaf spatten.

Rest ons te vertellen dat wij ons vanuit de VCMB blijven inzetten om de sector te helpen op het vlak van werkgeverschap, om creditmanagement aantrekkelijk te maken en onze posities op het gebied van werkgeverschap verder te professionaliseren. Vanuit het Verbond dragen we hieraan bij door sprekers vanuit andere sectoren uit te nodigen om kennis en inzichten te delen. Door gezamenlijk de focus te houden op werkgeverschap (als topsport) binnen de sector werken we stap voor stap aan een betere, aantrekkelijkere positie voor de nieuwe generaties. Zo maken we ons klaar om uiteindelijk mee te doen aan de Champions League. Want wat kunnen we stiekem trots zijn op onze sector en hoe we met elkaar de verbinding zoeken. Dat bleek tijdens deze prachtige dag maar weer.  

En over maximale prestaties gesproken en daar oog voor houden zoals Mary aangaf, laten we dat ook hopen voor Oranje. Hup Creditmanagement Hup!