Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer of klik hier om te accepteren. Accepteren Lees meer

VCMB - Verbonden door creditmanagement kennis!
VCMB

Detachering

Detachering is het verrichten van tijdelijke werkzaamheden bij een onderneming, voor rekening van de onderneming waaraan de gedetacheerde is uitgezonden. Detachering is het uitlenen van werknemers aan een derde partij. Een detacheringbedrijf heeft gespecialiseerde en ervaren professionals in vaste dienst, die uitsluitend creditmanagement opdrachten uitvoeren, en onderscheidt zich daarmee van een uitzendbureau.

Extra menskracht en extra kennis

Interim-medewerkers zijn ideaal als u op korte termijn professionals nodig heeft. U bent volledig flexibel met de inzet van extra kennis en capaciteit. U wenst een beter resultaat op uw financiële afdeling, maar komt door ziekte, overbrugging van vacatures of vanwege reorganisatietrajecten handen en/of expertise te kort. Wat de reden ook mag zijn, zorg voor extra kennis en ervaring met een professionele bezetting. Een creditmanager is erop gericht om uw DSO te verlagen, uw liquiditeit te verhogen, uw werkkapitaal te verbeteren en ter ondersteuning van de financiële administratie.
Daarnaast brengt een gedetacheerde medewerker ook zijn uitgebreide kennis en brede ervaring mee, die hij bij de uitvoering van zijn werkzaamheden kan overdragen aan de vaste medewerkers van de opdrachtgevers.

Voor welke activiteiten kan een gedetacheerde ingezet worden?

Kredietacceptatie, facturering, betalingsverwerking, klachtafhandeling, debiteurenbeheer, bijzonder beheer, incasso advies, handelsinformatie, kredietverzekering, factoring en automatisering.

Hoe snel kan een gedetacheerde ingezet worden?

Detacheringskrachten zijn volledig gescreend op achtergrond en referenties en beschikken (indien door de opdrachtgever gewenst) over een Verklaring omtrent Gedrag. Binnen 24 uur heeft u de CV in uw bezit. Een overeenkomst met één van de VCMB-leden biedt u nog een voordeel: u kunt rekenen op continuïteit. Bij ziekte of verlof kan desgewenst voor een passende vervanging gezorgd worden.

Hoe lang duurt het voordat iemand is ingewerkt?

Door de ruime ervaring in diverse branches en meerdere softwaresystemen is een interim manager of medewerker in staat snel invulling te geven aan een functie. Mede hierdoor kan hij of zij binnen afzienbare tijd van toegevoegde waarde zijn en de gewenste resultaten boeken voor de opdrachtgever.

Hoog gekwalificeerd, snel inzetbaar

De credit managementprofessionals zijn hoog gekwalificeerd. Zij hebben relevante werkervaring op het gebied van credit management en beschikken over de kennis van alle gebruikelijke softwaresystemen. Zij hebben nauwelijks inwerktijd nodig en zijn vanaf de eerste dag inzetbaar en van toegevoegde waarde.

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een interim debiteurenbeheerder of credit manager ?

Op operationeel niveau krijgt u flexibele en ervaren medewerker(s) die de aandacht op uw debiteuren kunnen maximaliseren, de afdeling kunnen ondersteunen of ontlasten. Het vaste personeel ervaart deze investering als een belangrijk signaal en staat open voor coaching “on the job”.
Op strategisch niveau krijgt u o.a. inzicht in uw huidige liquiditeitspositie, kredietbeleid, waar deze processen te optimaliseren zijn en hoe risico’s kunnen worden beperkt.

Is detachering niet een dure oplossing?

Het niet tijdig anticiperen op openstaande functies met als gevolg een verhoogde werkdruk op zowel strategisch als operationeel niveau binnen credit management kost u of de betreffende organisatie altijd meer.
Zonder structuur en beleid zal er een reactieve werksituatie ontstaan met als gevolg extra druk op de liquiditeitspositie. Een oplopend DSO en afnemende betaalmoraal zijn een risico dat op korte termijn wordt onderkend, maar op lange termijn grotere gevolgen kan hebben en meer zal kosten dan tijdig expertise inhuren.

Wat zijn de kosten van detachering?

Afhankelijk van het gewenste niveau, de specifieke kennis en de ervaring (of resultaat) betaalt u een vooraf besproken uurtarief. De duur van de opdracht kan ook van invloed zijn op de investering.

Wat is de meerwaarde van een VCMB-lid?

Binnen het VCMB hebben zich een groot aantal toonaangevende en kwalitatief hoogstaande aanbieders van credit management oplossingen verenigd.
Juist door de jarenlange ervaring binnen credit management kan een VCMB-lid u, middels een gedegen inventarisatie, op elk gewenst niveau een kwalitatieve oplossing aangedragen.

© 2021 VCMB - Website door: New Fountain

Wanneer onderneemt u actie bij het signalen van betalingsachterstanden?

Laden ... Laden ...