Terugblik Themamiddag “Internationaal Zakendoen”

Eerdere jaren organiseerden we verschillende roundtables rondom een specifiek onderwerp met één of twee sprekers. Dit jaar, na de succesvolle nieuwjaarconferentie in januari, combineren we sprekers en onderwerpen binnen één van de centrale thema’s die we hebben geformuleerd.

We zijn op 21 maart gestart met de thema middag “Internationaal Zakendoen” op een mooie locatie in Amsterdam: op de achtergrond een prachtige Boeing 737 die past bij “VCMB in beweging”.

Vijf sprekers namens ons mee op verschillende gebieden: Best Practices in Internationaal Credit Management, Do’s and Don’ts, gebruik van AI/ML in internationaal Credit Management.

De andere centrale thema’s zijn:

Feedback van een aantal deelnemers op het event “Internationaal Zakendoen” hebben we hierbij samengevat.

Modint Credit & Finance aan het woord

Vond het een leuke bijeenkomst op een mooie en passende locatie. Sommige presentaties waren (voor mij iig) bekende koek en ik denk voor sommige andere aanwezigen mogelijk ook omdat we met z’n allen in het internationale incasso zitten. Persoonlijk vond ik de presentatie van Johan Geeroms en D&B het meest interessant omdat hier meer inhoudelijk op het internationale vlak werd gekeken/gepresenteerd.

Een bijeenkomst als deze is altijd goed voor het netwerk en de contacten dus vandaar dat ik blij ben dat dit soort bijeenkomsten worden georganiseerd.

Persoonlijk zou ik bij het internationaal incasso ook meer de diepte in willen gaan voor bijv. de landen waar vanuit NL het meeste zaken in wordt gedaan, wat zijn hier de ontwikkelingen als land (wetgeving, economie etc.) maar ook bijv. aan ontwikkelingen op bijv. incassovlak. Zijn er bijv. ook WHOA-trajecten in andere landen of heeft men ook te maken met een WKI…. Een verbinding met bijv. dan de buitenlandse VCMB-partnerorganisatie zou dan een optie kunnen zijn als presentatie.

Atradius aan het woord

De themamiddag ‘Internationaal zaken doen’ was zeker de moeite waard. Vanuit de creditmanagement markt kregen wij- in een vogelvlucht- een mooi palet aan actualiteiten voorgeschoteld.

Van Bierens Legal, Allianz Risk Management tot de data analyse van Altares Dun & Bradstreet.

De VCMB opzet van meerdere sprekers op een middag is mij ook goed bevallen.

Cannock aan het woord

Afgelopen donderdag met collega’s van branchegenoten een middag besteed aan internationaal zakendoen en de impact op de Order to Cash keten. Het was een leuke middag met veel herkenning, waar je rekening mee moet houden om betaling zeker te stellen. Tussendoor en achteraf was er ruimte om kennis te maken met collega’s. En uiteraard was het weer top gefaciliteerd door het VCMB bestuur. Dank!

Cannock aan het woord

De themamiddag Internationaal Zakendoen van de VCMB was naast Schiphol. Tijdens de verschillende presentaties is het belang van het maken van goede afspraken voorafgaand aan een deal meerdere malen belicht. Ken je klant, verifieer en classificeer je data zijn belangrijke lessen.  De gelegenheid om met de branchegenoten te spreken was goed verzorgd in de pauze en na afloop. Benieuwd naar het volgende thema!